Cumartesi, Kasım 03, 2012
HAŞLAMA HAMSİLİ PIRASA (tek kişilik)
MALZEMELER :
- Çukur Teflon tava
- 3 pırasa
-250 gr temizlenmiş taze hamsi (kılçık çıkarılırsa iyi olur)
-1 büyük domates
-pul biber isteğe göre miktar
-limon suyu zevke göre miktar
-tuz kendi damak tadınıza göre
YAPILIŞ :
Pırasalar doğranır tavaya, damak zevkinize göre miktarı ayarlanmış tuz pulbiber üzerine serpiştirilir, kendi buharında kavrulmaya bırakılır.İyice ezilmeden pırasalar, hamsiler üzerine atılır karıştırılır karışım,hamsiler karışım karıştırılırken ezilir.5 dk sonra üzerine domates doğranır ve limon suyu dökülür karışıma .Tüm karışımın 1kapakla üstü kapanır,kendi buharı ile 5 dk da böyle pişirilir.5 dk bitiminde tabağa servis yapılır.AFİYET OLSUN !
made BİLGE İBİK copyright reserved!